Een website laten bouwen nog van deze tijd?

Iedereen die zich serieus neemt, beschikt heden ten dage wel over een eigen website. Of je het nu hebt over een voetbalclub, een winkelketen, een makelaar, een popartiest of een vakbond. Sterker nog: door de social media beschikken we eigenlijk ook bijna allemaal over een eigen website. Een site waarop je jezelf bloot geeft en je vrienden, familie en collega’s door middel van statusupdates op de hoogte houdt van de gang van zaken in je leven. Enfin, websites zijn dus helemaal van deze tijd. Nu is het echter de vraag of het ook van deze tijd is om het website laten bouwen door iemand anders uit te laten voeren. Dat onderzoekt Ik Wil AdWords in de komende alinea’s voor jou.

Steeds vaardiger op het internet

Een gegeven dat als een paal boven water staat is dat men over het algemeen genomen steeds vaardiger wordt op het internet en op de computer. Waar tien a twintig jaar geleden een groot deel van Nederland nog niet overweg kon met een computer (en al helemaal niet met het internet), zijn nu steeds meer mensen vaardig. Dat heeft enerzijds te maken met de toegenomen gebruiksvriendelijkheid, maar ook met gewenning. Een computer hoort namelijk in het dagelijks leven van vrijwel iedereen (een hele kleine minderheid daargelaten).

(Eigen) websites

Een ander gegeven: het aantal websites over de gehele wereld steeg de laatste jaren meer dan exponentieel. Ook dat heef voor een deel te maken met gebruiksvriendelijkheid. Want het is gemakkelijker geworden om zelf een site te maken. Het website laten bouwen is dus iets dat niet zo heel veel meer gebeurt. Dat komt natuurlijk ook omdat men steeds meer kan op het wereld wijde web, maar ook doordat een programma als WordPress gewoon goed te gebruiken is. Het website laten bouwen lijkt dus definitief naar de achtergrond geschoven te worden op de korte termijn.

About Stan
Zoekmachine marketing specialist